KLOPOTEC, zvočne igrarije, glasbene čarovnije

menu
logo

JEZERO / THE LAKE

(založba Klopotec)

cena : 44.5 evrov+ptt


gumbNarociBeli

jezero_1

Predstavljamo vam največje delo tega tipa trenutno v Sloveniji. To je projekt »Jezero«, za katerega smo prepričani, da vas bo navdušil in postal obvezen del vaše zbirke. To fantastično delo vam bo olajšalo delo pri izbiri novoletnih daril. Izšla je pod okriljem Založbe Klopotec.

 

Projekt »Jezero« avtorja Žige Koritnika je fotografski esej o Bohinjskem jezeru in je nekaj posebnega, nekaj drugačnega, nekaj več,... Pisec teksta je Jože Hudeček, spremno poezijo je prispeval Aleš Šteger, knjigo pa je oblikovala Barbara Stupica.Dvojezična. Prevod v angleščino je opravila Erica Johnson Debeljak.

 

 Knjiga bo vsebuje cca 180 strani, na katerih bje približno 170 fotografij. Delo je bilo projektno in je trajalo kar štiri leta. Avtor se je odločil, da bo naredil črno belo fotografijo in s tem poglobil občutke, ki se nam porajajo ob pogledu na Bohinjsko jezero. Jezero, ki ima nešteto obrazov. V knjigi so predstavljene nekatere izjemne vremenske situacije in izjemni pogledi na lepoto jezera. V monografijo so vključeni tudi ljudje, v glavnem skozi folkloro ali njihova opravila, značilna za te kraje. Kmečka ohcet in podobni dogodki so dodali etnografski pogled, ki vsekakor sodi v Bohinj. Predvideni datum izida knjige je v juliju 2009.

 

Spremni tekst je napisal Jože Hudeček, dolgoletni novinar na RTV Slovenija in velik poznavalec Bohinja in njegovih običajev, takorekoč Bohinjec.

 

Poezija ob fotografijah so delo predstavnika mlajše generacije pesnikov. Doma in v tujini priznan Aleš Šteger je s tem na svoj način obogatil ta že tako bogat projekt.
Knjigo je oblikovala Barbara Stupica, pravi multipraktik na oblikovnem področju, priznana in poznana po svojem delu v gledališču, pri lutkah, kostumografiji, pri filmu in seveda pri oblikovanju knjig.

 

Monografijo po ceni 44.9 evra+poštnina lahko naročite na : iztok.zupan@infonet.si . ali GSM:041 630193

© 2006 - 20206 KLOPOTEC | AVTORJI: QUALITAS